Zodra je producten aan klanten gaat versturen wil je natuurlijk dat ze onbeschadigd aan komen. Want je hebt niets aan een ontevreden klant, ook al kun je het misschien herstellen door een nieuw product te versturen. Een goede eerste verzending is belangrijk en daar heb je zelf veel invloed op. Het transport is een proces waar je geen invloed op hebt, daarom moet je bij het inpakken juist alle zeilen bijzetten om je product zo goed mogelijk te beschermen. Noppenfolie is een perfect middel om te zorgen dat jouw product onbeschadigd aankomt op de plaats bestemming. Hieronder lees je hoe je deze folie het beste kan gebruiken. 

Wat is noppenfolie precies?

Onder noppenfolie verstaan we het verpakkingsmateriaal dat gebruikt wordt om beschadigingen te voorkomen waarbij één zijde van de folie glad is en de andere zijde noppen heeft waarin lucht is geperst. Je kunt deze folie op rollen kopen en zo de juiste maat uitknippen voor jouw product. Door middel van tape zet je de folie vast en pak je het product goed in.

Gebruik van tape en de plaats van het label

Op het moment dat jouw product goed verpakt zit in dit type folie heb je vaak 2 of 3 lagen gebruikt en is de folie niet meer transparant. Als je een sticker op het product hebt geplaatst kun je deze waarschijnlijk niet of niet goed meer lezen. Daarom kun je beter aan de buitenzijde van het noppenfolie de informatie plakken die je nodig hebt van het product. Denk bijvoorbeeld aan artikelnummers of labels en kleuren van het product. Zo kun je de producten alvast verpakken en kost het verzenden later minder tijd, maar kun je je ook niet vergissen. 

Vergeet ook niet voldoende tape te gebruiken om het noppenfolie af te sluiten. Veel mensen denken dat het genoeg is om de folie vast te tapen aan elkaar, maar vergeet dan niet de boven- en onderzijde ook dicht te maken. Tijdens het transport kan jouw product namelijk verschuiven en zo uit de folie geraken als de boven- of onderzijde niet óók dicht getaped is. En op die manier kan je product alsnog beschadigen. Plak dus alle zijden goed dicht zodat je product rondom ingepakt zit in de folie. Gebruik ook kwalitatief goede tape zodat het niet tussentijds los kan raken en je folie alsnog niet voldoende bescherming geeft. 

Het juiste gebruik van noppenfolie

De noppen van de folie worden helaas vaak aan de verkeerde zijde gebruikt, waardoor de werking van de folie verminderd. De noppen-zijde van de folie moet op het product worden geplaatst, zodat als er een ‘impact’ wordt uitgeoefend op het product – denk bijvoorbeeld aan een val – dan wordt de kracht door de gladde kant verdeeld en nemen de noppen vervolgens de impact op voordat het bij het product uit komt. Als je de folie omdraait dan kan de impact op een paar noppen terecht komen en komt het daarna alsnog bij het product terecht, omdat er geen verdeling plaatsvindt in het verzendmateriaal.

Zo gebruik je noppenfolie voor de beste bescherming