Ga je binnenkort naar Scheveningen en ben je benieuwd welke activiteiten er zijn om te doen? De activiteiten Scheveningen zijn heel divers en afhankelijk van de mensen waar je mee bent. Zo zijn er leuke activiteiten voor kinderen, volwassenen en jongeren. Lees hier meer over de verschillende soorten activiteiten per categorie.

Zomerse activiteiten Scheveningen

In de zomer is Scheveningen de perfecte plek om te bezoeken. Het is tevens de meest populaire badplaats in Nederland vanwege de lange boulevard en grote kust. Zo zijn er veel verschillende stranden, van klein tot groot. Het meest bezochte strand vind je direct aan de pier. Maar er zijn ook kleinere stranden waar je een langer stuk voor zal moeten lopen. Dit beloont wel, omdat het er veel rustiger is. Zorg er wel voor dat je van tevoren wat te eten en drinken hebt gehaald, op deze afgelegen stranden zijn namelijk geen strandtenten. 

Culturele activiteiten Scheveningen

Wist je dat er in Scheveningen een hoop cultuur te vinden is? De meeste mensen denken bij Scheveningen vooral aan de stranden en boulevard. Maar er zijn ook diverse musea om te bezoeken. Bekijk vijftig verschillende soorten sculpturen van Zuid-Afrikaanse kunstenaars in de buitenlucht of ontdek de eerste school die ooit is gebouwd in Scheveningen. Daarnaast is er een gigantisch aquarium te vinden, waar je de onderwaterwereld van de Noordzee kunt bewonderen. En wist je dat het mogelijk is om de lokale vuurtoren te beklimmen? Ook rondom het centrum van Scheveningen vind je verschillende sculpturen, je loopt er zo tegenaan.

Actieve uitjes

Een badplaats is de perfecte plek voor een actief uitje. Zo behoort surfen tot de activiteiten Scheveningen die erg populair is. Surfen is de meest bekende watersport en is erg leuk om eens te proberen. In Scheveningen vind je diverse surfscholen waar je eens een les kunt nemen. Naast surfen kun je ook kiezen voor kitesurfen, hierbij maak je gebruik van een soort vlieger om jezelf mee te laten bewegen met de wind. Naast watersporten kun je ook kiezen voor een boottocht op zee. Met een powerboat leg je met een grote snelheid een route af en zul je een adrenaline kick krijgen.

Voor kinderen

Een dag of een weekendje Scheveningen met kinderen is altijd leuk. Vooral bij lekker zomers weer is het leuk om met je kinderen naar het strand te gaan. Op de welbekende pier vind je ook een reuzenrad, dit vinden kinderen geweldig. Het reuzenrad is 50 meter hoog, je ziet heel Scheveningen in één keer. Maar wist je dat Legoland ook gevestigd is in Scheveningen? Voor elke liefhebber past dit bij geweldige activiteiten Scheveningen. Het is een plek om te spelen en te leren, een grote indoor speeltuin dus. Zo kun je zelf aan de slag gaan en met Lego bouwen. 

Eindconclusie

Welke activiteit je kiest is afhankelijk van wat je zelf leuk vindt. Gelukkig is er voor iedereen wel wat te doen. Activiteiten Scheveningen zijn overal te vinden, vooral in de zomer. Het is de moeite waard!

Ook voor een bedrijfsuitje in Scheveningen ben je bij ons aan het juiste adres!

Welke activiteiten Scheveningen?