Heb jij een factuur die je debiteur niet betaald? Waarschijnlijk heb je al meerdere herinneringen gestuurd en gebeld naar de debiteur. Maar de betaling is nog steeds niet ontvangen. Eigenlijk lopen jaarlijks veel overheidsinstellingen, ondernemers maar ook particulieren aan tegen onbetaalde factuur of facturen. Als je uiteindelijk niet verder komt dan is het verstandig om incassobureau Rotterdam in te schakelen om te zorgen dat zij de debiteur aanschrijven en ze de vordering voor je kunnen innen. 

Wat is het gevaar van veel openstaande facturen?

Je zal vast denken dat de facturen wel betaald worden en ‘het komt wel’ omdat je de klantrelatie niet wil beschadigen. Maar heb je weleens nagedacht over de gevolgen die onbetaalde facturen met zich mee brengen? Als je meerdere onbetaalde facturen open hebt staan kan je zelf in de problemen komen met je liquiditeit. Want hoe ga jij jouw leveranciers en personeel betalen als jouw klanten jou niet betalen? Als je liquiditeit uiteindelijk onvoldoende is en de leveranciers bij jou druk gaat zeggen, dan kan dat zelfs een faillissement tot gevolg hebben. Daarom is het verstandig om facturen niet te lang open te laten staan en als een debiteur toch weigert over te gaan tot betaling incassobureau Rotterdam in te schakelen. 

Dit is het juiste moment om incassobureau Rotterdam in te schakelen 

Eigenlijk is er geen perfect moment om een incassobureau in te schakelen. Je kunt het incassobureau al inschakelen voor jouw debiteurenbeheer als je denkt dat je onvoldoende kennis van zaken hebt. Maar je kunt ook het bureau inschakelen als je over wilt gaan op een incassotraject. Wat het moment ook is om het incassobureau in te schakelen, je kunt dit het beste zelf bepalen aan de hand van de kosten, baten en jouw klantrelatie. 

Eigenlijk is het een goede timing als de factuur onbetaald blijft, de debiteur zijn afspraken niet nakomt of er geen concrete afspraken gemaakt kan worden. Als het incassobureau Rotterdam een schrijven stuurt dan is dat op hun briefpapier met logo en hun naam. Dat geeft vaak net even wat meer druk en in dit geval is het zo dat vreemde ogen dwingen. Zo zal de debiteur sneller geneigd zijn om in elk geval een betalingsregeling af te spreken, waardoor uiteindelijk de vordering zal worden voldaan. 

Ga voor transparantie kosten bij incassobureau Rotterdam

De kosten worden bij verschillende bureaus ook verschillend berekend. Er is een mogelijkheden van no-cure-no-pay basis, vaste dossierkosten of een percentage van de hoofdsom die de debiteur verschuldigd is. Er zijn ook incassobureaus die een combinatie van de kosten in rekening brengen. 

In sommige gevallen is het mogelijk om de kosten te verhalen op de debiteur op basis van de Wet Incassokosten. Als je hier aanspraak op wilt maken moet je volgens vaste voorschriften een juiste aanmaning en erna een ingebrekestelling versturen. Incassobureau Rotterdam kan je helpen bij de juiste brief maar kan deze ook desgewenst voor je versturen. Zo loop je niet onnodig een kostenvergoeding mis en het incassobureau kan je helpen om deze vergoeding mee te nemen bij de hoofdsom. 

Wanneer moet je incassobureau Rotterdam inschakelen?