Ben je aan het kijken naar nieuwe inpakmethoden? Dan kom je ongetwijfeld ook blister verpakkingen tegen tussen de mogelijkheden. Het zijn verpakkingen die vaak gebruikt worden, maar waarvan nog niet iedereen weet wat er allemaal mogelijk is. Het is daarom goed om te weten voor welke doeleinden je deze kunt gebruiken en wat de voordelen hiervan zijn. Want kun je jouw producten hier wel mee verpakken? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat jij weet waarvoor je ze kunt gebruiken en wat je nog meer moet weten om de verpakkingen aan te kunnen schaffen. 

Blister verpakkingen gebruiken voor medicatie 

Blister verpakkingen worden ook wel doordrukstrips genoemd en zijn de verpakkingen die je in kunt zetten voor de kleinere producten. Zo zie je deze bijvoorbeeld bij veel medicijnen terugkomen. Paracetamols en andere tabletten kunnen hierin verpakt worden, waarbij de lucht er zoveel mogelijk uitgehaald is. Dit zorgt er niet alleen voor dat je een voorverpakte dosering hebt van de medicatie, maar ook dat er een lange houdbaarheid gegarandeerd is. Daarbij heeft het ook een hoger gebruiksgemak dan bijvoorbeeld potjes met medicijnen, doordat je hiermee slechts één tablet per keer uit de verpakking haalt en de rest van de tabletten op zijn plek blijven zitten. 

Voor kleine elektronica en onderdelen 

Een ander product waar blister verpakkingen een goede optie voor zijn, is op het gebied van kleine elektronica. Zo zijn er verschillende kleine onderdelen van de elektronica die hiermee beter verpakt zitten en waardoor er ook weer gewisseld kan worden als een van de onderdelen niet meer bruikbaar is. Je hoeft hierdoor niet alle onderdelen in een zakje te bewaren, maar hebt een vaste plek voor alle producten. Wanneer je in de elektronica zit, kan het daarom een geschikte manier van verpakken zijn, waarbij de consument het gebruiksgemak ervaart. 

Altijd een goede verpakking realiseren 

Met behulp van de blister verpakkingen zorg je er dus voor dat jouw producten altijd goed georganiseerd zijn en er voor de consument veel gemakken ontstaan. Het kan de producten overzichtelijk houden en de verschillende onderdelen of tabletten ook goed van elkaar scheiden. Daarbij blijft de houdbaarheid langer, doordat er geen lucht bij komt. Als bedrijf kun je daarom altijd tegemoet komen aan de wensen van de consument en je hoeft geen andere vormen van verpakking meer te bekijken om ervoor te zorgen dat je dezelfde eindresultaten behaalt en ook dezelfde service kunt bieden. 

Waarvoor kun je blister verpakkingen gebruiken?