In een magazijn is elk hulpmiddel welkom dat ervoor zorgt dat het magazijn makkelijk kan worden ingeruimd en ook weer ingeruimd. Een pallettruck is een onmisbare aanwinst om je medewerkers te ondersteunen hierbij. Om het juiste model te kiezen is het goed om te bedenken hoe je je aanschaf gaat inzetten in je bedrijfsvoering. Als je de verkeerde keuze maakt kunnen er onveilige situaties ontstaan en heb je weinig plezier van je aanschaf. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom geven we je in dit artikel handige tips als je op zoek gaat naar pallettrucks om je organisatie en medewerkers te ondersteunen.

Bepaal het draagvermogen

Als je gaat kijken naar nieuwe krachtpatsers om te helpen bij het in- en uitruimen van de stellingen in je magazijn dan is het slim om eerst te bepalen welk draagvermogen je nodig hebt. Van een pallettruck met het juiste laadvermogen kun je veel plezier hebben. Een model dat een te laag laadvermogen heeft kan voor onveilige situaties zorgen en zal snel stuk gaan als de lading steeds te zwaar is. Een gewicht van 5.000 kg is niet te doen voor een model dat geschikt is voor 2.000 kg. En als er iets misgaat is de kans groot dat je niet verzekerd bent omdat je niet de juiste apparatuur gebruikte en dan kan de schade flink in de kosten lopen.

Elektrische pallettruck of niet?

Steeds meer bedrijven kiezen voor een elektrische pallettruck in plaats van een model dat op brandstof rijdt. Dat heeft een aantal voordelen. De belangrijkste is dat je duurzaam werkt en op termijn behoorlijk op de kosten bespaart. Zeker met de huidige brandstofprijzen. Verder is het elektrisch laden veel makkelijker dan de truck steeds voorzien van brandstof. Je bent flexibel in de keuze van de batterij bij een elektrisch model. Als je de wagen niet zo heel vaak gebruikt kun je een lichte batterij kiezen. Maakt de wagen veel uren, dan ben je met een zware batterij altijd voorzien van elektriciteit en gaat het opladen snel en efficiënt. Een model met lichte batterij is goedkoper in aanschaf dan een model met een zwaardere accu. Je betaalt dus alleen voor de power die je koopt.

Stel intensiteit gebruik vast

Je keuze van de pallettruck hangt ook af van de intensiteit van het gebruik. Bij veelvuldig gebruik is het handig om een model te kiezen dat tegen een stootje kan en voldoende power heeft om hard te werken. Dat geldt niet alleen voor de accu bij een elektrisch model. Het geldt ook bij een gewoon model. Kijk goed naar het vermogen en de capaciteit en match dat met de werkzaamheden die gedaan moeten worden.

Pallettruck met of zonder platform?

Je kunt kiezen voor een pallettruck met platform of een model zonder. Met een platform werkt comfortabeler en geeft de gebruiker meer stevigheid en stabiliteit tijdens het werken. Bepaal zelf wat het handigste is voor je medewerkers. Wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Betrek de gebruikers bij het uitzoeken van een nieuw model, dan zit je altijd goed.

Handige tips bij pallettruck kiezen