Wil je jouw software verbeteren en daarom kijken naar nearshore development? Dan is het goed om te kijken wat dit precies inhoudt. Je kunt er met jouw bedrijf namelijk grote voordelen aan behalen om de projecten op dit gebied uit te besteden aan een professional. Voordat je de werkzaamheden uit kunt besteden, moet je ook kijken naar de bedrijven die jou hierbij kunnen helpen. Een van de bedrijven waar je altijd terecht kunt, is Shoreteams. Maar wat houdt het precies in en hoe helpt het jouw bedrijf? Onderstaande informatie geeft jou de kennis die je nodig hebt. 

Nearshore development brengt nieuwe mogelijkheden 

Nearshore development is de afgelopen jaren heel populair geworden. Bedrijven zien er namelijk steeds vaker de noodzaak van in om de software werkzaamheden uit te besteden, zonder dat hiervoor een team van aan de andere kant van de wereld ingeschakeld hoeft te worden. In plaats daarvan zal het bedrijf geografisch gezien namelijk in de buurt zitten en heb je te maken met vergelijkbare tijdzones. Dit geeft jou altijd nieuwe mogelijkheden met jouw bedrijf, zonder dat hiervoor nieuwe medewerkers aangenomen hoeft te worden en je vastzit aan het betalen van een maandsalaris. 

Een oplossing die altijd werkt 

Als je kiest voor nearshore development draait het allemaal om oplossingsgericht denken. Het is namelijk belangrijk dat er een systeem komt waar je alles binnen het bedrijf mee kunt regelen. De technische uitdagingen worden daarom altijd op een creatieve manier aangepakt, zodat de oplossingen er ook daadwerkelijk komen. Eén of meerdere specialisten worden ingeschakeld om op basis van jouw wensen alles te realiseren en ervoor te zorgen dat je geen obstakels meer hebt. Je kunt voortdurend met de professionals communiceren om nieuwe wensen door te geven, zodat het eindresultaat altijd passend zijn aan jouw bedrijf. 

Enkele voordelen van nearshore development op een rij 

Vanaf het moment dat je te maken krijgt met nearshore development komen er ook meerdere voordelen op jouw pad. Zo zal de communicatie altijd goed kunnen verlopen. Je hebt immers te maken met een bedrijf dat rond dezelfde tijden werkt, waardoor je de vergaderingen beter in kunt plannen. Daarbij kun je ook genieten van lagere kosten. De bedragen die je kwijt bent aan het team zullen namelijk lager liggen dan wanneer je een team binnen Nederland inschakelt. Hierdoor blijft er meer financiële ruimte over om te investeren in andere onderdelen van het bedrijf. 

Een toekomstbestendige oplossing in handen 

Als je aan de slag gaat met nearshore development zal het ervoor kunnen zorgen dat de software van het bedrijf helemaal aan jouw wensen aansluit en je ook in de toekomst een goede oplossing tot jouw beschikking hebt. In samenwerking met de professional zal het daarom altijd resultaten op gaan leveren. Als je nog niet zeker weet wat het beste bij je gaat passen, kun je ook altijd contact opnemen met een professional. Deze kan jou voorzien van advies en ook eventuele vragen nog beantwoorden. Zo ben je goed voorbereid op wat er komen gaat.  

Goed voorbereid aan de slag met nearshore development