Ben je op zoek naar een betrouwbare beleggingsbank met ervaring en een gebruiksvriendelijk platform, dan moet je een kijkje nemen naar de mogelijkheden die je hebt bij Saxo Bank. Ga direct door met het lezen van de tekst hieronder als je meer te weten wilt komen over de zaken die komen kijken bij deze bank.

Wie is Saxo Bank?

Saxo Bank is een online beleggersbank die in Denemarken in 1992 op is gericht. Het gaat om een welbekende en ervaren bank die zich inmiddels in ruim 16 landen wereldwijd gevestigd heeft, zeker 1.500 medewerkers in dienst heeft en dagelijks gemiddeld 188.000 transacties verzorgt voor zowel particuliere klanten als ondernemers. Het Chinese onafhankelijke autoproducent Geely is in bezit van 52% van de aandelen van Saxo Bank. Andere bedrijven die ook eigendom vormen van Geely zijn Volvo en Mercedes Benz.

Voordelen van Saxo Bank

Er komen verschillende interessante voordelen kijken bij deze populaire online beleggersbank. Kies je voor Saxo, dan kan je van deze onderstaande voordelen uitgaan:

  • Je kunt zelf beleggen bij deze bank aangezien je alles in handen krijgt om zelf je eigen portefeuille samen te kunnen stellen.
  • Je kunt ook kiezen voor gepersonaliseerd vermogensbeheer waarbij je tegen een lage vergoeding voor je laat beleggen.
  • Bij deze beleggingsbank kan je van gebruiksvriendelijke platformen uitgaan.
  • Je wordt van deskundige inzichten en analyses voorzien.
  • Niet alleen ondernemers, maar ook particuliere klanten kunnen gemakkelijk bij deze bank beleggen.
  • De transactiekosten die deze beleggingsbank hanteert worden als vrij laag beschouwd als je ze vergelijkt met andere soortgelijke banken.
  • Bij deze Deense bank kan je van een betrouwbare dienstverlening uitgaan waarbij zorg wordt gedragen voor het beschermen van de klanten waardoor je veilig kunt beleggen zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

Gereguleerde bank

De Saxo Bank staat onder scherp toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en daarnaast beschikt Saxo over een Nederlandse bankvergunning waardoor al het geld op de rekening van klanten wettelijk is beschermd door de Nederlandse Depositogarantie van € 100.000 mocht de bank failliet gaan. Deze beleggingsbank houdt zich namelijk nauw aan de regels van de wettelijke vermogensscheiding.

Klantvriendelijkheid

Bij deze bank staat er vrijwel altijd een medewerker klaar om je te helpen mocht je met vragen zitten. Klantvriendelijkheid en het vormen van langdurige klantrelaties staat bij deze bank namelijk centraal. Je kunt contact opnemen met de medewerkers op verschillende manieren en daarnaast kan je een geduldig, vriendelijk en behulpzaam antwoord verwachten waarbij de medewerkers graag met je meedenken als je met een probleem zit.

Een account maken

Als je van plan bent om een account aan te maken bij Saxo Bank, dan kan je ervoor kiezen om online te gaan en de stappen te volgen. Het is ook mogelijk om eerst contact op te nemen met een ervaren medewerker zodat je voorzien kunt worden van gepersonaliseerd en professioneel advies over de beste keuze voor je situatie, je wensen en je budget. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Lees je ook in over een Saxo Bank review

Beleggen bij Saxo Bank