In de feestmaand december is het meer regel dan uitzondering dat het personeel een mooi kerstpakket mee naar huis neemt. Ieder jaar is het voor werkgevers weer een struggle om iets moois te verzinnen en vaak speelt men op safe door te kiezen voor standaard pakketten met de bekende inhoud. Pakketten met toastjes, kaasstengels, het flesje wijn en de chocolaatjes hebben we nu wel een keer gezien. Maar waar moet je dan voor kiezen? In onze blog geven we 5 ideeën voor een mooi pakket dat je tijdens de kerst kunt weggeven.

Verantwoord kerstpakket

Staat duurzaamheid en groen ondernemen bij jou hoog in het vaandel? Ga dan eens voor een compleet ander kerstpakket en kies bijvoorbeeld voor een pakket vol met duurzame en biologische producten. Met producten die op een zeer milieuvriendelijke wijze zijn gemaakt. Je zou eventueel het kerstpakket ook splitsen in een deel in fysiek product en een deel als een donatie aan een stichting die jij als bedrijf een warm hart toedraagt. Zo draag je collectief bij aan een beter milieu en een betere wereld.

Het lokale kerstpakket

In de omgeving waar je bent gevestigd vind je ongetwijfeld tientallen lokale ondernemers die ook tijdens de feestdagen mooie producten kunnen aanbieden. Hoe leuk is het dan om een kerstpakket te maken of te laten maken die uitsluitend uit ambachtelijke en lokale producten bestaat? Dat is niet alleen leuk voor je personeel dat niet uit de regio komt, maar je steunt op die manier ook nog eens lokale ondernemers. Dus het is een heel goed alternatief op het traditionele pakket.

Gethematiseerd kerstpakket

Een kerstpakket met de bekende inhoud valt hoe dan ook in de smaak, maar je kunt ook eens kiezen voor een gethematiseerd pakket. Bijvoorbeeld met producten die uit een bepaald land komen. Kies bijvoorbeeld voor het tapaspakket uit Spanje of het pastapakket uit Italië. Of kies een all-American pakket met etenswaren en drinken uit de Verenigde Staten. Zelfs een hollands pakket kan ontzettend leuk zijn. Hier zit bijvoorbeeld kaas, drop, bier en andere Nederlandse lekkernijen in. 

Het verzorgingspakket

Een kerstpakket hoeft echt niet altijd snaaien te zijn. Je kunt ook kiezen voor een mooi verzorgingspakket. Tegenwoordig zijn er voor zowel mannen als vrouwen mooie verzorgingspakketten die prima dienst doen als kerstpakketten. De pakketten bevatten vaak mooie verzorgingsproducten die niet alleen lekker ruiken, maar ook een functie hebben. Met zo’n pakket kan je medewerker zichzelf lekker vertroetelen en helemaal zen worden. Een goede keuze dus!

Iets anders dan een doos

Een kerstpakket is doorgaans een oversized doos vol met spulletjes en lekkernijen. Die heel zwaar is en lastig mee te nemen is. Daar zit ergens ook de charme in van het kerstpakket, maar je kunt het dit jaar ook eens over een andere boeg gooien door voor een ander soort kerstpakket te kiezen. Denk aan kerstpakketten die in een andere vorm zijn uit te delen. Van blikken tot aan schalen en van zakken tot aan tassen. Er zijn enorm veel mogelijkheden om het pakket anders in te pakken.

 

5 ideeën voor een mooi kerstpakket