Utrecht is een bruisende stad die vrijwel door het hele land er goed bekend staat. De meeste mensen die weleens in Utrecht geweest zijn komen er graag en genieten van de grachten en het bruisende centrum die de Utrechters delen met de vele duizenden studenten. Utrecht is bovendien zeer centraal gelegen en is dan ook de ultieme uitvalsbasis voor veel bedrijven. Niet alleen voor een fysieke vestiging van een bedrijf is Utrecht interessant, maar ook voor bedrijven buiten de regio is het gebruik van zakelijke telefonie met een 030 netnummer een interessante optie.

 

Met een mobiele telefoon een vast 030 nummer gebruiken

Utrecht maakt gebruik van een 030 netnummer dat bij veel mensen wel bekend is. Geavanceerde zakelijke telefonie via het internet maakt het tegenwoordig mogelijk om gebruik te maken van lokale netnummers, zonder fysiek in het gebied aanwezig te zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vanaf een mobiele telefoon te bellen of gebeld te worden met een 030 nummer zonder dat je in Utrecht bent.

 

Een 030 nummer wekt vertrouwen

Over het algemeen hechten mensen waarde aan waar bedrijven vandaan komen. Wanneer mensen de keuze hebben om zaken te doen met een bedrijf uit de regio of met bedrijven uit andere windstreken dan wordt er vaak gekozen voor een bedrijf uit de regio, omdat dit simpelweg vertrouwder voelt. Een 030 netnummer roept dan ook herkenning op en zorgt er vaak voor dat bij uitgaande gesprekken mensen uit het gebied rondom Utrecht sneller geneigd zijn om op te nemen. Om deze reden kiezen steeds meer bedrijven voor een 030 nummer aanvragen online.

 

Het netnummer 030 zegt niks over de rangorde van de stad

Veel mensen leven in de veronderstelling dat de netnummers die gebruikt worden in verschillende steden iets zegt over het formaat of de rangorde van de stad ten opzichte van andere steden en netnummers, maar dit is een verzinsel. Er is een vrij logische en niet zo spannende reden waarom Rotterdam een 010-, Amsterdam een 020- en Utrecht een 030 netnummer heeft. 

 

Vereenvoudiging van telefoonsysteem heeft tot 030 netnummer geleid

Vanaf de jaren ’20 werden er in Nederland diverse telefooncentrales gebouwd, want door een snelgroeiende toename van het telefonie gebruik moest er gezocht worden naar een vereenvoudiging van het systeem met korte en makkelijk te onthouden netnummers. Het Utrechtse langere nummer begon met de cijfers 03, waardoor dit uiteindelijk heeft geleid tot het huidige 030 nummer voor de Domstad.

030 nummer vast op mobiel